11 Temmuz 2016 Pazartesi

90. Yıla Özel Defile

Roma' da yapılan 'Legends and Fairytales' defilesi ile Fendi 90. yılını kutladı. Karl Lagerfeld' in kreatif direktörlüğünü yaptığı defile Roma da bulunan ünlü tarihi eserlerden biri olan Aşk Çeşmesinde yapıldı.



Defilenin ve Koleksiyonun ilham kaynağı olarak masallar ve efsaneler gösterildi. Aşk çeşmesinin üzerine konulan cam bir panel üzerinde gerçekleşen defilede birçok ünlü top model yürüdü. Top modeller arasında en dikkat çeken isimler tabi ki Kendall Jenner ve Bella Hadid oldu.



Bu defile ile hem inanılmaz tarihinin anlatıldığı Fendi Roma kitabının lansmanı hem de koleksiyonlarında yer alan el işçiliği ve tarihinin anlatıldığı The Artisans of Dreams sergisinin de açılışı yapıldı.





Koleksiyon da mavi, krem ve pembe tonları oldukça çok kullanılan renkler arasındaydı. Dantel detaylarının, ayrıca yılın tren akımlarından çiçek ve hayvan işlemelerinin kullanılmış olması dikkat çekiciydi.



Barok motiflerinin ve 3D işlemelerin de bir arada kullanılarak Disney Prensesleri havası yakalanmaya çalışılması defileye büyülü bir hava kattı.


Karl Lagerfeld koleksiyon hakkında; 'Haute Couture her zaman çok özel tasarımları barındırır. Haute Couture' un hazır giyim kadar geniş bir kitlesi yok. Legends and Fairytales koleksiyonu özel bir yaşam stiline sahip özel kişiler için.' dedi.


Defileyi İzlemek İçin;




2 yorum:

  1. defileye ve mekanına bayıldım :-)) bloga GFC butonu koyarsanız da izlemeye almak isterim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence bir defile için inanılmaz bir mekan. GFC butonu ekledik, ilginiz için çok teşekkür ederim.

      Sil