8 Haziran 2016 Çarşamba

2016 İLKBAHAR/YAZ Makyaj Trendleri

2016 İlkbahar/Yaz Makyaj Trendleri

Moda dünyasından alışık olduğumuz geri dönüşler makyaj dünyası için de geçerli olmaya başladı. Birçok yeniliğin yanında eski dönemlerden de etkilenmeler her sezon karşımıza çıkmakta. 2016 İlkbahar/Yaz Makyaj Trendleri arasında da 90' ların doğal havasının hakim olması da buna örnek olabilir. Bu sezon makyaj trendleri kadınların her haline uygun farklı seçeneklerle dolu. Hadi bunları inceleyelim...


1. Kırmızı Ruj

Her sezon tartışmasız olarak görmeye alıştığımız makyaj trendlerinden biri de Kırmızı Ruj dur. Kırmızı Ruj olmadan bir moda gösterisi yada kırmızı halı gösterisi yapılamaz. Her kadının kesinlikle makyaj çantasında bulundurması gereken makyaj ürünlerinden bir tanesidir. Doğal olarak bu sezon sıkça görmeye devam edeceğiz.



2. Renkli Farlar

Bu sezon podyumlarda önce çıkan bir şey var ki oda renkli farların geri dönüşüdür. Uzun zamandır kullanılmayan renkli far uygulamaları 2016 İlkbahar/Yaz Makyaj Trendleri arasında oldukça popüler bir uygulama. Günlük hayat da kullanırken hafif uygulamalar ile kullana bileceğiniz gibi yaz aylarında bronz teninizi ön plana çıkarmak içinde neon tonlarını seçebilirsiniz.




3. Parlayan Ciltler

Canlı ve taze görünmeyi her kadın ister. Bunu başarmak ise çok zordur. Bu zorluğa katlanıp başara bilmek için sağlıklı beslenmek ve spor yapmak gibi bir çok uzun ve aynı zamanda zor olan yol bulunmakta. Ama eğer ben hemen şimdi canlı ve taze görünümlü bir cilde sahip olmak istiyorum diyorsanız da yüzünüzde doğal bir ışıltı yaratan aydınlatma tekniği olan Strobing' i makyajınızda uygulayabilirsiniz.



4. Uzun Kirpikler

Uzun kirpikler her zaman makyajın vazgeçilmezi olmuştur. Bunun içinde kadınlar bir çok yolu denemektedir. Uzun, kıvrımlı ve yoğun hacimli kirpikler için yapmayacakları şey yoktur da diyebiliriz. Bu sezon bir adım daha ön planda olan uzun kirpik trendi yüzünden takma kirpik takmak da popüler bir uygulama halindedir. Makyaj hilelerinden anlayan kadınlar ise başarılı maskara hileleri ile hacimli ve uzun kirpiklere kavuşa bilmektedirler.


5. Koyu Renk Dudaklar

İlgi odağını dudaklarına çekmek isteyen kadınların en sevdiği makyaj uygulamalarından birdir. Bu sezon vişne çürüğü, böğürtlen, bordo veya kahve rengi tonları popüler koyu renkler arasında. Bu uygulamada esas amaç dudakları ön plana çıkarmak olduğu için yüzün diğer taraflarına neredeyse hiç dokunulmuyor.



6. Grafiksel Çizgiler

Eyeliner sürmek bu sezonda oldukça popüler olacak ancak bir değişiklikle. Klasik stilde kullanım yerine daha grafiksel dokunuşlar ile farklı uygulamalarını göreceğiz bu sezon. Podyumlar da görmeye alışık olduğumuz bu değişik kullanım şeklinin daha yumuşatılmış tarzı 2016 İlkbahar/Yaz Makyaj Trendleri arasında şimdiden popülerlik kazanmış durumda.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder