13 Haziran 2016 Pazartesi

2016 Yılı Jean Modası


Bir kadın için doğru erkeği bulmak ne kadar zorsa, doğru pantolonu seçmekte bir o kadar zordur. Çoğu kadın vücut tipine aldırış etmeden yanlış pantolonu tercih eder. Bu durum aynı sürekli serseri adam sendromu ya da kötü çocuk peşine takılma olayı gibidir. Yanlış olduğunu veya bir terslik olduğunu bilir ama ne yapacağını bilemediği ve çok sevdiği için de tutkusundan vazgeçemez.

Bu durum çok karmaşık bir o kadar da zordur. Tercihiniz ile vezir de olabilirsiniz ya da tabiri caiz ise rezil bile olabilirsiniz.

Pantolon almaya çıkmadan önce ilk önce vücudunuzu iyi tanımalısınız. Belden aşağınızda deformasyonlar nerenizde bunları iyi bilmelisiniz. Örneğin basenleriniz olması gerekenden biraz daha geniş bu durumda Skinny Jeanler yerine daha çok bol kalıplı Straight diye adlandırılan tarz jeanleri seçmeniz daha faydalı olacaktır.

Bildiğiniz gibi moda dünyası sürekli değişim için ve trendler sürekli değişmekte. Aynı zamanda moda dünyasın da Jean kavramı da oldukça önemli her türlü stil ve tarza uygun jeanler yer sezon değiştirilerek yenilenmekte. Bu nedenledir ki size yardımcı olması için 2016 sezonun için trend olan ve olması beklenen jean modellerini bir araya getirdik. İşte 2016 Yılı Jean Modası...




1. Yamalı Jeanler 

Bu tarz jeanler farklı renkte kot kumaşların birleştirilmesiyle oluşturulmuş olan jean türleridir. Ayrıca armalı olarak üretilen jeanler de bu tarz arasına girmekte. Daha çok dökümlü ve bol yapalı jeanlere uygulanmaktadırlar. Eğer ki biraz toplu bir yapınız varsa ve dikkat çekmeyi sevmiyorsanız bence bu tarz jeanler den uzak durmalısınız. Çünkü bu jeanlere bakan bir daha bakmadan duramıyor.

2. Mom Jeanler

Bu yılın en trend jeanleri arasında alan Mom Jeanler, moda dünyasının vintage ve retro modasından etkilenmesinin ürünleri arasındadır. 90' lar da oldukça popüler olan bu tarz jeanler, 2016 yılında da koleksiyonlar da boy göstermeye başladı. Moda dünyasın da oldukça uzun kalacağa benzeyen Mom Jeanler oldukça bol ve dökümlü görünüme sahip jeanlerdir. Belden aşağısında fazlası olan kadınların bu tarz pantolonlar seçmesi fazlalıklarını gizlemelerine yardımcı olacaktır.



3. Paçaları Kesik Jeanler

Bu trende çok taze. Paçalarını sürekli katlamaktan sıkılan kızların yeter artık diyerek ellerine makas alarak paçalarını kesmeleri ile oluşmuş bir trenddir kendileri. Şaka bir yana kesik kot modasından sonra bu tarz bir akımın oluşmasına şaşırmadım. Kullanıldığı yere göre beğenilme olasılığı yüksek bir trend. Daha kesmeli biçmeli kot modaları ne kadar türetilecek merakla bekliyorum.


4. Capri Jeanler

80'lerin etkisinin görüldüğü bir diğer tarz jeanler de  bunlar. İspanyol paça diye adlandırılan tarzın capri biçiminde olması olarak da anlatmaya çalışabiliriz. Diz ile ayak bileği arasında olan bu tarz jeanleri uzun boylu hanımların tercih etmesi daha doğru olur. Çünkü ara bir boyda kalan bu tarz boyunuzu olduğundan daha kısa gösterebilme lüksüne oldukça çok sahip. Boyunuz uzun ve biraz da fazlanız var ise bu tarz jeanleri giyinebilirsiniz. Hele ki yaz aylarında oldukça favori parçalar arasında yer alacağının şimdiden garantisini verebilirim.


5. Sökük veya Yırtık Jeanler

Evet gelelim esas konuya. Bir çoğumuz bu tarz görünümler görmekten oldukça sıkıldık. Kısacası her yerde o kadar çok kullanıldı ki bir çok espiriye de malzeme konusu oldu. Olan var olmayan var demek isterim nokta net. Kullana bilecek vücut ölçüsüne sahip olanda çokça kullandı, hiç kullanmaması hatta elini bile sürememesi gereken kadınlar bile o kadar çok kullandı ki bazen gözlerimiz kanamadı değil. Ben bu tarz jeanleri kullanan kadınları oldukça cesur buluyorum ve destekliyorum ancak vücut ölçüsüne uygun olarak kullananları. Çoğu tarz jeane uygulanmış hallerini görmek mümkün. Ama siz olun yerinde ve zamanında kullanmaya dikkat edin.




6. Yüksek Bel Jeanler

Geçmişe dönüşte bu hafta diyerek başlamak istiyorum. 80' ler modasından etkilenilerek oluşturulan bu tarz jeanler bir kaç sezondur oldukça trend. Bir çok markanın hala koleksiyonlarında yer almakta. Bu tarz pantolonları bel bölgesinde fazlalığı olmayanların kullanması şiddetle önerilir. Ama toparlayıcı özelliği olan yüksek bel pantolonlarda üretilmekte, bu yüzden hafif kilolu iseniz bu tarz olanları seçmenizde fayda var.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder